AKCE!!! Slevy až 50% do vyprodání zásob.
Zákaznická podpora:vyhonkycz@gmail.com

Výhody a použití výhonků (microgreens) ve vaší každodenní stravě

Výhonky, známé také jako microgreens, jsou malé rostlinky, které jsou sklízeny krátce po klíčení semínek. I když jsou velikostí malé, mají v sobě koncentrované živiny a jsou plné chuti. Zde jsou některé z výhod a způsoby použití výhonků ve vaší každodenní stravě:

  1. Vysoký obsah živin: Výhonky jsou bohaté na vitamíny, minerály a fytonutrienty. Obsahují vyšší koncentrace živin než plně vzrostlé rostliny. Například výhonky slunečnice obsahují vitamín E, železo, hořčík a vitamín C.

  2. Antioxidanty: Výhonky jsou bohaté na antioxidanty, které pomáhají chránit buňky před poškozením volnými radikály. Tyto antioxidanty mohou přispět k posílení imunitního systému a snížení rizika vzniku chronických onemocnění.

  3. Vysoký obsah vlákniny: Výhonky obsahují vlákninu, která podporuje zdravé trávení a regulaci hladiny cukru v krvi. Přidání výhonků do stravy může pomoci udržet pocit sytosti a podpořit zdravou hmotnost.

  4. Jednoduché použití: Výhonky můžete snadno začlenit do různých pokrmů. Můžete je přidávat do salátů, sendvičů, omáček, polévek nebo smoothies. Jsou skvělou přírodní ozdobou jídel a dodávají jim svěžest a chuť.

  5. Různé druhy výhonků: Existuje mnoho různých druhů výhonků, jako jsou výhonky ředkvičky, slunečnice, hrášku, brokolice atd. Každý druh má své vlastní specifické výhody a chutě, takže si můžete vybrat ty, které vám nejvíce vyhovují.

Je však důležité si uvědomit, že výhonky jsou přírodní surovinou a mohou nést riziko kontaminace bakteriemi, zejména pokud nejsou správně pěstovány a skladovány. Proto je klíčové získávat výhonky od důvěryhodných zdrojů, jako je například naše společnost, která klade důraz na bezpečnost a dodržuje přísná hygienická pravidla. Před konzumací je také důležité výhonky důkladně umýt, aby se minimalizovalo riziko kontaminace a zajistila jejich čistota.

Celkově vzato jsou výhonky skvělým způsobem, jak zvýšit nutriční hodnotu vaší stravy a přidat do ní další vrstvu chuti. Mohou představovat zajímavou alternativu k tradičním zeleninovým přísadám a obohatit vaše jídla o výživné látky.

Přidání výhonků do své každodenní stravy může být snadným způsobem, jak zvýšit příjem živin a podpořit zdraví. Mohou například přispět k posílení imunitního systému, zlepšení trávení, podpoře zdravé hmotnosti a dodání tělu antioxidantů. Navíc jsou výhonky jednoduché a rychlé použít v různých jídlech a mohou dodat jídlu svěžest a barevnost.

 

Pamatujte, že výhonky jsou skvělým doplňkem stravy, ale nejsou zázračným lékem na všechny zdravotní problémy. Je důležité udržovat vyváženou a rozmanitou stravu, která zahrnuje i další potraviny bohaté na živiny. Pokud máte nějaké zdravotní problémy nebo otázky ohledně zařazení výhonků do své stravy, je vhodné konzultovat s odborníkem na výživu nebo lékařem.

Celkově vzato jsou výhonky skvělým způsobem, jak obohatit svoji stravu o živiny a přidat do jídel lahodnou vrstvu chuti. Můžete si vyzkoušet různé druhy výhonků a objevit, jak vám mohou prospět.


 

Vyzkoušet můžete náš ochutnávkový set, kde najdete nejznámější druhy microgreens.